Thursday, February 10, 2011

Bekalan wajib anak perantau



*salam/hi

pejam celik kuasa dua,dah dekat 3 tahun kat IPG Ilmu Khas,Cheras. :')

isnin depan (14feb) tiba masanya untuk sambung second year kat Queensland University of Technology,Brisbane. :D

masa dalam foundation(Ogos 2008),i ingat lagi asyik mengira2 je 14 feb 2011 ni sampai.xD
tapi bila da dekat sangat dah tarikhnya, macam2 perasaan datang. :(

sempatlah jugak demam dua hari, seminggu sebelum tarikh bertuah tu. x.x

jadi,semalam mak abah tercinta ajak pergi beli kamus elektronik BESTA.

for me, ni kira top list lah yang wajib bawak kalau nak blaja kat oversea..bnyak membantu.insyaAllah.

Alhamdulillah,mak abah hadiahkan BESTA sebagai amanah untuk blaja sungguh2 kat negeri orang. mak abah jugak hadiahkan kamera baru idaman ramai to me..suka3! xD

selain tu,abah slalu sangat pesan buat solat hajat selalu..my parents jugak slalu pesan, ingat Allah bila rasa susah hati, rasa down. Sayang sangat mak abah!bukan sebab material yg mak abah feed..tapi sebab pengorbanan n kata2 hikmat yang mak abah buat semata2 anak yang sorang ni enjoy dalam belajar and berjaya dunia akhirat. :')


Al-Quran tafsir ni,my younger sister punya, dia bekalkan untuk makanan rohani kat tempat orang.sweet kan my adik? :)

notaKaki: pesan abah 'tiada kejayaan tanpa pengorbanan'. :)..lagi 3 hari to leaving Malaysia. TT

14 comments:

Nabilah said...

oh,congrats to u~~pergi mana?
good luck~!
btw,thanx for following me :)

najwa said...

Australia..
thanks!;)
most welcome.;D

Daa.Aubrey here ! said...

wow! bestnyerr p blaja tmpt org....i dulu pnh bcita2 tp xksampaian hehehehe :)

najwa said...

xpe,boleh pegi melancong kan..:)

Mas Ayu said...

congrate kak...take care kat negara orang..thanx for your advices...

Shima Hishamuddin said...

bestnye :)

selamat belajar di sana !
hope dpt jd mcm u, pegi overseas :)

najwa said...

mas ayu: thanks 4 ur wish..most welcome.=)

shima:terima kasih..u pon boleh jugak..belum terlambat.:)

roxybelleiyramethyst said...

hye dear...congratez ye dapat study jaoh2...heeee ^^

najwa said...

thnks eiyra.=)

haysaku (",) said...

nak g oversea ke?nak ekot!!hehe :p

najwa said...

jom!;)

coffee said...

pandainye die blaja jauh2.. tgk teman ni paling jauh teman p UK (ulu klawang time skolah menengah) je sebab tu teman lembab.. huhu congratulation for your successful achievement, keep up the good work, stay cool n smart, family first, no MAKSIAT and be my follower if not yet hehehe.. and lastly GOOD LUCK...

najwa said...

thanks sangat2 coffee!
i'll take note of that. ;)

kaktun said...

congrats najwa...do your best! :D